Ronde van Markelo zoekt met spoed wielrensters

Komende vrijdag staat de Ronde van Markelo op het programma. Daarbij komen alle categorieën die behoren tot de VIRO Criterium Cup Twente aan het vertrek. Het aantal deelnemers voor met name de vrouwenwedstrijd valt echter erg tegen en dat is een probleem, voor deze editie maar zeker ook om de wedstrijd op de kalender te houden voor volgend jaar. Daarom roept de organisatie met nadruk op om alsnog in te schrijven!

Drie dagen voor het criterium stonden dinsdagavond slechts 15 rensters ingeschreven. Dat het NK wielrennen voor vrouwen zonder contract zaterdagochtend wordt verreden is duidelijk. Er zijn echter ook genoeg elite rensters die daar niet starten én rensters met een amateur licentie. De organisatie hoopt dat zij zich alsnog inschrijven. Het zou ontzettend zonde zijn als de wielerronde in Markelo, over een mooie omloop van vier kilometer, verloren zou gaan.

Ook bij de elite/beloften en amateurs mannen was het aantal aanmeldingen nog niet hoog, met 41 op dinsdag. Daar zien we inmiddels wel dat er meer renners bij zijn gekomen, maar ook daar kan het startveld zeker nog groeien.

Foto: Sportfoto.nl

Vergelijkbare berichten