Emiel Jansman: “De VIRO Cup is een doel voor mij”

Komende zaterdag is de volgende wedstrijd binnen de VIRO Criterium Cup Twente. Dan staat de GP Jos Lammertink – Ronde van Wierden op het programma, een nieuwe koers op de kalender in het oosten van Nederland. Alle categorieën binnen het klassement komen in actie. Zo ook de amateurs, waar Emiel Jansman een maand geleden de Hoppenbrouwers Koningsronde van Almelo wist te winnen. En hij is ambitieus voor de rest van het seizoen.

“De mannen waren erg sterk, maar ik vertrouwde op mijn sprint”, kijkt Jansman terug op de wedstrijd op het wielerparcours De Sumpel in Almelo. “Vanuit het crossen weet ik dat ik snel aan kan zetten en dat ging perfect. In het begin van die wedstrijd was het lastig om samen te rijden en vielen renners van ploegen om en om aan, maar in de finale zat ik op het juiste moment mee met de kopgroep.”

Vanuit die kopgroep toonde Jansman zijn snelle benen. Hij sprintte naar de winst en toonde aan dat hij een bedreiging vormt voor Tim Nederlof. De leider in de VIRO Criterium Cup Twente voor amateurs heeft slechts vijf punten voorsprong op Jansman. Die ziet dan ook kansen: “De VIRO Criterium Cup Twente is wel echt een doel voor mij deze zomer. Hopelijk kan ik de leiderstrui nog pakken.”

Foto: Sportfoto.nl – Jansman in het rood en zwart

Vergelijkbare berichten