VIRO Criterium Cup Twente op volle sterkte terug

Na een jaar zonder te organiseren, gevolgd door een jaar met minder wedstrijden, keert de VIRO Criterium Cup in 2022 weer op volle sterkte terug. In totaal zes wielerwedstrijden in de regio behoren tot het klassement. De amateurs mannen komen zes keer in actie, de elite/beloften mannen en de vrouwen vijf keer. En het duurt niet lang voor de actie begint. Op zaterdag 23 april is de Ronde van de Vijver in Hengelo de eerste wedstrijd van de VIRO Criterium Cup Twente. Vier dagen lager staat op woensdag 27 april de Hoppenbrouwers Koningsronde van Almelo als tweede wedstrijd gepland. De Ronde van Borne is dit jaar, op donderdag 25 augustus de finalekoers.

Waar de vrouwen afgelopen seizoen twee koersen reden en de mannen vier, gaat dat aantal nu dus weer omhoog. Na de eerste twee wedstrijden in april, gaat de VIRO Criterium Cup Twente in juni weer verder. De Ronde van Enschede wordt dit jaar eerder georganiseerd en staat op vrijdag 10 juni op het programma. Een week later, op vrijdag 17 juni, is de Ronde van Markelo. Ruim twee weken later staat op zondag 3 juli de Jan van Schoot Ronde van Oldenzaal gepland, waarna het klassement dus in Borne wordt afgesloten. In Almelo komen de elite/beloften mannen niet in actie, in Oldenzaal de vrouwen niet. Voor de rest doen bij alle wielerrondes alle categorieën mee.

Gelijk prijzenschema en snelste ronde
Net als bij de voorgaande edities, is het prijzenschema weer gelijk voor zowel de elite/beloften mannen, de amateurs mannen en de vrouwen. Daarbij worden in elke wedstrijd twee puntensprints verreden, naast de punten die de deelnemers krijgen op basis van de wedstrijduitslag. Ook zal er in iedere koers weer gekeken worden wie de snelste ronde weet te rijden. Voor die renners staat een extra premie klaar én vijf punten voor het klassement. In de finalewedstrijd worden extra puntensprints verreden, waarmee de VIRO Criterium Cup Twente naar verwachting tot op het laatste moment spannend blijft.

Vergelijkbare berichten