Marit Cent: “Heb mezelf verbaasd dit jaar”

Ze is dit seizoen één van de beste clubrensters van Nederland, is op nationaal niveau amper uit de top-10 weg te slaan en liet zich ook op internationaal niveau al opmerken. Dat Marit Cent het eindklassement van de VIRO Criterium Cup Twente won, is daarmee ook geen grote verrassing. Toch verraste de 24-jarige Goorse zichzelf ook wel. “Ik ben heel tevreden over dit seizoen en heb mezelf ook wel echt verbaasd dit jaar.”

Cent kwam in de Ronde van Borne aan de start, wetende dat de eindzege haar bijna niet meer kon ontgaan. Haar AWV de Zwaluwen ploeggenote Maaike de Vries stond op de tweede plaats. Dat had het tweetal ook in gedachten bij de finalewedstrijd. “Voor de koers had ik het plan met Maaike om allebei om de voorsprong van punten
grotere te laten worden op plek drie”, kijkt Cent er op terug. “Dat is ons gelukt.”

Onderweg pakten beide rensters veel punten in de tussensprints en Cent eindigde in Borne als vierde, De Vries als vijfde. “Je moet natuurlijk altijd finishen en er moet niets raars gebeuren, maar we konden wel vrijuit koersen, zonder al teveel bezig te zijn met de tussensprints.” Het bleek voldoende voor de eerste twee plekken in het klassement.

In de afgelopen jaren stond Cent al twee keer op het eindpodium van de VIRO Criterium Cup Twente, maar vorig jaar had ze een moeilijk seizoen. “Na veel problemen met mijn gezondheid te hebben meegemaakt, heb ik plezier wel echt bovenaan gezet dit jaar. Dat vind ik heel belangrijk. Als je er geen plezier meer in hebt, wordt het wel heel moeilijk om de motivatie op te blijven brengen om constant te blijven trainen.” Het is duidelijk dat dat zijn effect heeft gehad.

Foto’s: Sportfoto.nl – Maaike de Vries (links) en Marit Cent

Vergelijkbare berichten