De Graaf, Bakker en Nederlof eerste leiders

Michelle de Graaf bij de vrouwen, Björn Bakker bij de elite/beloften mannen en Tim Nederlof bij de amateurs mannen zijn de eerste leiders in de VIRO Criterium Cup Twente. In Hengelo werd zaterdag de eerste wedstrijd binnen dat klassement verreden, de Ronde van de Vijver. Het was de opening van een Cup met dit jaar een vol programma, waarbij de vrouwen vijf koersen rijden en de mannen zelfs zes. Komende woensdag volgt voor beiden het volgende criterium al. Dan wordt op wielerparcours De Sumpel de Hoppenbrouwers Koningsronde van Almelo georganiseerd.

Voor de vrouwen werd de Ronde van de Vijver voor de eerste keer georganiseerd en zij stelden daarbij niet teleur. Op het fraaie rondje rondom de Tuindorpvijver, waar de renners voor het publiek vrijwel de hele ronde van ruim 700 meter te zien waren, werd veel aangevallen. De uit Apeldoorn afkomstige en tegenwoordig in Alkmaar woonachtige Michelle de Graaf ging voor een solo aanval. Die zag ze strandden toen vier andere rensters aansloten. De Graaf reed echter opnieuw weg en won vervolgens toch solo. Het peloton achterhaalde de anderen nog, waarna Fianna Stenveld de sprint voor plek twee won, voor Sera Gademan. De Graaf mocht ook de blauwe leiderstrui aantrekken.

Tiental zet peloton op een ronde
Bij de mannen reden de elite/beloften en amateurs zoals in de meeste wedstrijden samen, maar wel voor twee verschillende klassementen in de VIRO Criterium Cup Twente. Nadat Igor Baars en Bouke Gerritsma het bal hadden geopend, sloten acht anderen aan in de snelle koers. Het tiental dubbelde vervolgens het peloton, waarna uiteindelijk zes renners overbleven en voor de winst sprintten. Björn Bakker uit Friese Wijnjewoude troefde daarbij Steven Stenekes en Igor Baars af. Hij is daarmee ook de eerste leider in de VIRO Criterium Cup Twente bij de elite/beloften mannen. Tim Nederlof eindigde als vierde en dat leverde hem de trui op bij de amateurs.

Foto: Sportfoto.nl

Vergelijkbare berichten