Solozeges De Jong en Lowik in Lonneker

De Ten Tusscher Wielerronde van Lonneker heeft zondag spektakel opgeleverd. Zowel bij de wedstrijd van de vrouwen als daarna bij die van de mannen was het spannend tot in de volle finale van de koers. Elisa de Jong en Robin Lowik konden zegevieren. In de VIRO Criterium Cup Twente, waarvan de wedstrijd in Lonneker de derde was, wisten Marit Cent (vrouwen), Jelle Johannink (elite/beloften mannen) en Maarten van den Berg (amateurs mannen) allen hun leidende positie in het klassement te verstevigen.

Bij de vrouwen liet De Jong er geen gras over groeien. De wielrenster van WV de Kanibaal ging al vroeg in de wedstrijd in de aanval. Haar voorsprong liep op tot ongeveer een halve minuut, maar in de finale van de koers kwam het peloton snel dichterbij. De Jong gaf echter niet op en bleef volle bak doorrijden. Dat leverde haar de zege op, want doordat de rensters achter haar in de slotronden naar elkaar keken, kwam het peloton vijf seconden tekort om De Jong nog te achterhalen. Cent finishte als tweede, Paulien Koster als derde.

Robin Lowik hoefde het werk onderweg niet helemaal alleen op te knappen. Hij had met Frits Biesterbos en Joeri Fledderus namelijk twee medevluchters in het criterium voor de elite, beloften en amateurs mannen. Het drietal werkte goed samen en zag de voorsprong zover oplopen, dat de eerste achtervolgende groep zelfs eerder moest sprinten voor de vierde plek. Lowik was op dat moment al in de aanval gegaan. Hij reed zes ronde voor de finish weg bij Biesterbos en Fledderus en zag het duo, in de genoemde volgorde, pas op het podium weer terug.

Foto: Sportfoto.nl – Robin Lowik wint in Lonneker

Vergelijkbare berichten